
Kondisjonering
Dekondisjonering
Human Design gir oss et spesifikt kart for å navigere vår vei ut av kondisjonering. Kondisjonering i seg selv er ikke noe vi kan unngå. Noe av vår kondisjonering er nødvendig for oss. Vi eksisterer i fellesskap og det skapes nye energetiske uttrykk i møte med andre. Noe som både gir energi og tapper oss for energi, hvis vi ikke kjenner våre egne grenser.
Dekondisjonering er både konfronterende og ukomfortabelt.
Du vil ikke transformere deg eller våkne opp til den du er hvis du holder fast ved det gamle. Du kan ikke komme til ditt naturlige selv gjennom sinnet ditt, alle de tingene du tenker på som du tror er viktig, det ene og det andre, hva du tror du bør, skulle, kanskje, ville osv.
Er du ærlig med deg selv?
Ærlighet (og uærlighet) begynner på innsiden av deg selv.
Hvor ærlig er du med deg selv?
Eller projiserer du din egen uærlighet ut ved å skylde på andre?
Når vi begynner å se og føle innover, vil vi også finne en smertefull verden. Beklager å måtte si det, men sånn er det med endring og utvikling. Tør du å gå inn, vil du også etterhvert finne veien ut av det som ikke er deg.
Ved å feks endre måten du tar avgjørelser, vil også cellene i kroppen påvirkes og endre seg. Det sies at det tar omtrent syv år før alle cellene i kroppen vår blir fornyet. Å leve mer etter din natur, vil frigi energi og løse opp spenninger og motstand som holdes i kroppen.
Jeg er selv i mitt human design eksperiment og har holdt på siden starten av 2020. I hodet mitt kan jeg tenke at jeg oppdaget human design altfor sent. Det er en tanke og en ide jeg kan velge. Eller jeg kan overgi meg til at alt skjer til rett tid og at livet har sin egen timing.
Selv om det tar en syklus på 7 år, ikke la deg skremme. Alt i livet er en prosess med endring. Det viktigse er ikke målet eller sluttresultatet men din egen vei. Selv om det ikke er lett å begynne som voksen, er det er aldri for sent å begynne.
Not-self = det er ikke meg
«Not-Self» i Human Design kan like gjerne kalles “It’s not me” – eller på norsk «det er ikke meg». Dette «ikke-selvet» referer til at sinnet vårt identifiserer seg med noe vi egentlig ikke er. Ikke-selv temaene dukker opp som en indre dialog vi kan gjenkjenne som tanker, følelser og adferd. Det som er vår store utfordring er at vi skaper ideer i hodet om hva vi tror om oss selv, hva vi vil og trenger. Vi tviler på oss selv, overtenker beslutninger og valg ved å fokusere på resultatet vi tror og tenker vi vil ha.
La oss se på de ulike not-self temaene i de udefinerte sentrene og hvordan de kan utspille seg til tanker og adferd. Du kan se på ditt eget human design-kart, – de energisentrene som er hvite.
Temaene i de udefinerte sentrene
De udefinerte sentrene har hvert sitt tema som beskriver hvordan vi kan motiveres til å tenke, føle, være eller gjøre. Kanskje tror vi at det er noe vi bør kvitte oss med. Det vil i såfall være umulig. Det energetiske temaet «bare er der» og det er hverken bra eller dårlig. Vi kan bruke våre temaer som verdifull tilbakemelding på hvordan vi har det med oss selv og omgivelsene.
Temaene kan virke negativt ladet og du kan kanskje kjenne på uro og ubehag når du gjenkjenner noe i beskrivelsene nedenfor.
Hvis du ønsker å bli mer kjent med alle dine sentre og sammenhengen i ditt design, anbefaler jeg en personlig human design rapport der du finner informasjon om ditt human design + veiledning for hvordan det kan fungere i praksis.
Udefinert hodesenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte hodesenteret er i hovedsak å «tenke på ting som ikke betyr noe».
Når hodesenteret er udefinert/åpent vil du ta inn og forsterke mentalt press i omgivelsene. Som betyr at du kan føle press for å tenke på ting, finne svar og løsninger på problemer og bli opptatt av egne og andres spørsmål.
Du vil ha utfordringer med å fokusere og du kan lett bli distrahert og fanget i informasjon og inspirasjon.
Dekondisjonering i det udefinerte hodesenteret handler om å bli bli bevisst på hvordan du mister deg selv i tenkning, inspirasjon, informasjon og overanalysering.
Udefinert ajnasenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte ajnasenteret er i hovedsak å «late som om en er sikker og sammenligne seg intellektuelt».
I det udefinerte/åpne ajnasenteret kan en i sin skygge være besatt av å være sikker eller føle at en trenger å overbevise andre om at en vet hva en snakker om. Det kan også være en frykt for å ikke forstå eller huske ting og sammenligne seg med intellektuelt med andre. Du vil tendere til å holde fast på ideer, konsepter og meninger. Kanskje prøver du å argumentere i det uendelige for å forsvare din posisjon.
Dekondisjonering i det udefinerte ajnasenteret handler om å bli bevisst på at du er designet til å være åpen og mottakelig for ideer, konsepter og meninger.
Udefinert halssenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte halssenteret er i hovedsak å «prøve å tiltrekke oppmerksomhet».
I det udefinerte/åpne halssenteret kan en føle press for å snakke, bli sett og hørt. Presset for å snakke kan bunne i frykt for at ingen vil høre hva du har å si eller at du ikke blir sett.
Du vil tendere til å dominere samtalen, snakke for mye, snakke høyt eller gjøre andre ting for å tiltrekke oppmerksomhet.
Dekondisjonering i det udefinerte halssenteret er å bli bevisst din opplevelse av å ikke være synlig eller bli hørt. Og hvordan du eventuelt overkompenserer med å snakke for mye eller initiere handling.
Udefinert identitetsenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte identitetsenteret er i hovedsak å «søke etter kjærlighet og retning».
I det udefinerte/åpne identitetsentret kan en bli fiksert på å definere sin identitet, hvem en er og hvor en skal i livet. Uten en fast følelse av identitet, kan en føle seg «lost» og fiksere på å finne seg selv og sin identitet. Det kan være en frykt for ikke å finne kjærlighet og jage etter den.
Dekondisjonering i det udefinerte identitetsenteret er å bli bevisst på om du prøver å definere deg selv og «hvem du er» eller holde fast på mennesker og omgivelser som ikke er bra for deg.
Udefinert hjerte/egosenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte hjerte/egosenteret er i hovedsak å «føle seg verdiløs og undervurdert».
I det udefinerte/åpne hjertesenteret kan en føle press og behov for å bevise viljestyrke, egenverdi, mot og evne til å konkurrere. En kan tendere til å overprestere og konkurrere med andre for å kompensere for usikkerhet og ustabil viljestyrke. En kan også være utsatt for å forplikte seg til ting en ikke klarer å følge opp.
Dekondisjonering i det udefinerte hjerte/egosenteret handler om å bli bevisst på om du prøver å overkompensere energien din ved å bevise din verdi. Feks si ja til ting du ikke klarer å følge opp.
Udefinert solar plexus
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte solar plexus er i hovedsak å «unngå sannhet og konfrontasjon».
I det udefinerte/åpne solar plexus ønsker en ikke å bli utsatt for eller konfrontere ubehag i seg selv eller andre. Her lever frykten for å konfrontere sannhet. En kan lett bli overveldet av det emosjonelle klimaet i omgivelsene og utvikle et mønster med å være unnvikende, pynte på sannheten eller prøve å gjøre alle til lags.
Dekondisjonering i det udefinerte solar plexus handler om å bli bevisst på om du prøver å unngå følelser eller om du kjenner deg veldig emosjonell og følelsesmessig overveldet.
Udefinert miltsenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte miltsenteret er i hovedsak å «holde på det som ikke er bra for deg».
I det udefinerte/åpne miltsenteret kan frykt ta over og dominere. Det kan være en tendens til å holde på ting; relasjoner, omgivelser, etc som ikke er bra for en i frykt for å miste følelsen av trygghet. Det kan også være frykt for å føle seg forlatt, frykt for fremtiden og frykt for å risikere alt som kan røre ved ens sikkerhet, helse og velvære.
Dekondisjonering i det udefinerte miltsenteret handler om å bli bevisst egne fryktmønstere samt hvordan det evt påvirker deg til å handle spontant eller ikke handle i det hele tatt.
Udefinert sakralsenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte sakralsenteret er i hovedsak å «ikke vite når nok er nok».
I det udefinerte/åpne sakralsenteret er det en tendens til å alltid være travel med å jobbe og ta på seg for mye arbeid. Samtidig som en kanskje dømmer seg selv for ikke å være produktiv nok. Det kan være et press for å få ting gjort og en frykt for å gå glipp av noe hvis en ikke sier ja til mulighetene som dukker opp.
Dekondisjonering i det udefinerte sakralsenteret handler om å bli bevisst ditt eget energinivå og dine grenser for arbeid og hvile. Vær oppmerksom på når du overdriver arbeidskapasiteten din for å prestere.
Udefinert rotsenter
Not-self temaet og kondisjoneringen i det udefinerte rotsenteret er i hovedsak «hastverk for å bli fri fra press».
I det udefinerte/åpne rotsenteret kan presset for å haste avgårde og skynde seg med å få ting gjort kjennes veldig sterkt. Der hensikten med å skynde seg er å bli fri fra presset. For så å oppdage at presset ikke blir borte uansett hvor mye en klarer å gjøre på kort tid.
Dekondisjonering i det udefinerte rotsenteret handler om å erkjenne at du ikke er designet for å fungere under press. Det er en prosess med å roe ned til tross for et indre press for å få ting gjort.
Hvordan vet du om du lever utfra din kondisjonering?
Det er helt naturlig at vi alle lever og fungerer utfra vår kondisjonering. Kondisjonering merker du først og fremst som at noe, idet store og det hele, ikke føles bra. Det er en følelse av å presse mot livet i stedetfor at du flyter mer med og lar ting få komme til deg.
Hele poenget med Human Design er å komme ut av hodet og inn i kroppen.
Dekondisjoneringen i de udefnerte/åpne sentrene innebærer å avsløre vaner, mønstre og falske fortellinger og overbevisninger.
Vi kan alle tendere til å lure oss selv ved å bruke «smarte strategier» for å oppnå suksess, tilfredsstillelse, glede, energi, materielle goder etc.
I stedetfor å bekymre deg for hvordan livet ditt virker fra utsiden, rett oppmerksomheten din innover.
Hvordan føles det på innsiden av deg?
Ditt human design kan være en veiviser som peker mot det som er sant for deg. Selv om du har områder som stjeler din energi, så er det ikke feil. Når du ser det for hva det er kan du frigjøre deg fra det som ikke tilhører deg og finne tilbake til den du er.
Hvis du virkelig vil bli kjent med og komme hjem til deg selv, er de udefinerte sentrene det første stedet å starte.
En personlig tilpasset human design guide gir deg informasjon og veiledning om ditt human design og alle energisentrene dine.
♡
Monica